Μενού Κλείσιμο

Μετεγγραφές

Οι καταρτιζόμενοι των ΔΙΕΚ έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο ΙΕΚ (δημόσιο ή ιδιωτικό) υποβάλλοντας σχετική αίτηση στο ΙΕΚ που επιθυμούν να φοιτήσουν, ο Διευθυντής του οποίου μπορεί να δεχθεί ή να απορρίψει την αίτηση. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση και ολοκλήρωση της μετεγγραφής αποτελεί η λειτουργία της ειδικότητας στην οποία φοιτά ο ενδιαφερόμενος, στο αντίστοιχο εξάμηνο κατάρτισης (δεν ισχύει αυτός ο περιορισμός αν ο καταρτιζόμενος έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τα 4 εξάμηνα σπουδών και επιθυμεί να πραγματοποιήσει την Πρακτική Άσκηση). Αν η μετεγγραφή δεν εγκριθεί ο καταρτιζόμενος συνεχίζει κανονικά τη φοίτησή στο ΔΙΕΚ που είναι εγγεγραμμένος.

Σε περίπτωση έγκρισης της μετεγγραφής, η ανάκλησή της δεν επιτρέπεται.

Οι μετεγγραφές στο Α’ Εξάμηνο κατάρτισης δεν επιτρέπονται.

Οι αιτήσεις μετεγγραφής υποβάλλονται:

  • Για το χειμερινό εξάμηνο σπουδών, από 1 έως 10 Ιουλίου
  • Για το εαρινό εξάμηνο σπουδών, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων φοίτησης του χειμερινού εξαμήνου κατάρτισης και πριν την έναρξη των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου (περίπου από 10 – 15 Φεβρουαρίου)

Για την περίοδο της Πρακτικής Άσκησης (ο καταρτιζόμενος έχει ολοκληρώσει τη φοίτηση στα τέσσερα (4) εξάμηνα), σε όλη τη διάρκεια του έτους που λειτουργεί το ΔΙΕΚ.